Novinky

Blog

„Farm to Table“ – nový koncept v plných přípravách

V únoru jsme se vydali za místními farmáři, abychom se osobně seznámili s produkty a výrobními procesy, které na svých farmách používají. Hlavním cílem této expedice bylo vyhledat to nejlepší z produkce českých farem a přesvědčit se, že jejich způsob chovu, pěstování plodin a následné zpracování jsou v souladu s principy ekologického zemědělství. „Pouze tyto produkty budou zařazeny do seznamu surovin, z nichž budeme připravovat pokrmy v rámci nového konceptu restaurace Zlatá Praha „Farm to Table“ říká šéfkuchař Roman Dolejš.

 

2

Základem konceptu „Farm to Table“ jsou kvalitní, čerstvé a sezónní suroviny, vypěstované přirozenou cestou s důrazem na zachování jejich autentické chuti. Pouze pokrm připravený z těchto surovin a uvařený od základu podle tradičních receptur bez použití dochucovadel a jiných náhražek vám dokáže zprostředkovat dokonalý gurmánský zážitek a je zároveň nutričně vyvážený a hodnotný. S výběrem kvalitních produktů úzce souvisí podpora lokálních farmářů, která je druhým neméně důležitým nosníkem naší nové koncepce.

 

3

Při sestavování našich receptů klademe velký důraz na pečlivý výběr použitých ingrediencí. Všechny jednotlivé suroviny několikrát testujeme a ochutnáváme, abychom v konečném výsledku dosáhli naprosto dokonalé chuti. Pokud sami nejsme spokojeni s finálním pokrmem, hledáme další a další zdroje vedoucí k očekávané vyladěné chuti.

4

Příprava pokrmu od samého základu je dalším důležitým faktorem konceptu „Farm to Table“. Pouze za podmínek, kdy je vše poctivě uvařeno a připraveno v naší kuchyni, mohou mít naši hosté naprostou jistotu, že bylo použito těch nejkvalitnějších surovin.

5

Neoddělitelnou součástí konceptu „Farm to Table“ je především podpora lokálních farmářů. Při výběru našich dodavatelů proto preferujeme prověřené místní farmáře, kteří splňují přísná kritéria přirozeného chovu, pěstování plodin bez použití chemie a šetrného zpracování nabízených produktů. Právě oni order ambien svou pílí a přesvědčením přispívají k návratu ke kvalitním zdrojům a zdravým produktům za což jim patří velký dík.

6

Sledujte náš blog, postupně Vás budeme seznamovat s naší gastronomií blíže a přidáme i oblíbené recepty.


Kontakt

Pařížská 30, 110 00 Praha 1

+420 296 630 914

prague@fairmont.com

Otevírací hodiny

Zavřeno z důvodu rekonstrukce
do 2023.

Rezervace Online

Zavřeno z důvodu rekonstrukce
do 2023.

Ohodnoťte nás

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.", eviduje-li poplatník v daném pokladním místě tržby v běžném režimu.

Dojde-li mezi smluvními stranami ke sporu, má spotřebitel právo na jeho mimosoudní řešení. Návrh na mimosoudní řešení sporu podle zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, v platném znění, podá spotřebitel na Českou obchodní inspekci. Veškeré podrobnosti k mimosoudnímu řešení sporu jsou uvedeny na stránkách České obchodní inspekce (www.coi.cz).

Provozovatelem restaurace Zlatá Praha je společnost WIC Prague a.s., reg. č .: 07688580 se sídlem na nám. Curieových 43/5, 110 00 Praha 1, zapsaná u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 23995.