Novinky

Blog

Šéfkuchař Pavel Buchwaldek doporučuje

Marinovaný losos, okurkový relish, okurky, koprový olej, křenová smetana, lososová kůže.

 

Potřebujeme:

  • 400g losos s kůží
  • 70g třtinového cukru
  • 30g mořské soli
  • 200g salátových okurek
  • 10g citronová šťáva
  • sůl
  • cukr
  • 300g kopru
  • 100g slunečnicového oleje
  • 500g smetany 38%
  • 200g čerstvého křenu

 

Postup přípravy:

Lososa zbavíme kůže a dáme marinovat na 3 hodiny do směsi soli a cukru. Kůži pečlivě očistíme od masa a dáme vysušit. Po vysušení usmažíme dokřupava.

Po 3 hodinách lososa omyjeme, zavakuujeme a dáme vařit do vodní lázně na 35°C na 5 hodin. Poté lososa vyjmeme, zamotáme do ruličky a necháme minimálně 5 hodin odležet v lednici.

Smetanu svaříme napolovic, přidáme křen a necháme 10 hodin infuzovat. Poté smetanu dosolíme a přecedíme.

Salátové okurky nakrájíme na nářezovém stroji na pásky, ty jednotlivě zavakuujeme s trochou soli. Středy okurek nakrájíme na kostičky a taky zavakuujeme alespoň na hodinu. Okurka tak zintenzivní chuť. Poté plátky okurek zarolujeme, nakrájené středy ochutíme citronovou šťávou olivovým olejem a solí.

Kopr zblanšírujeme ve vařící vodě, dáme do thermomixu a rozmixujeme s olejem, poté procedíme přes jemný cedník.

 

 

pavel buchwaldek Přejeme Vám dobrou chuť.

Pavel Buchwaldek, šéfkuchař restaurace Zlatá Praha a tým kuchařů restaurantu Zlatá Praha

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Kontakt

Pařížská 30, 110 00 Praha 1

+420 296 630 914

prague@fairmont.com

Otevírací hodiny

Zavřeno z důvodu rekonstrukce
do 2023.

Rezervace Online

Zavřeno z důvodu rekonstrukce
do 2023.

Ohodnoťte nás

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.", eviduje-li poplatník v daném pokladním místě tržby v běžném režimu.

Dojde-li mezi smluvními stranami ke sporu, má spotřebitel právo na jeho mimosoudní řešení. Návrh na mimosoudní řešení sporu podle zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, v platném znění, podá spotřebitel na Českou obchodní inspekci. Veškeré podrobnosti k mimosoudnímu řešení sporu jsou uvedeny na stránkách České obchodní inspekce (www.coi.cz).

Provozovatelem restaurace Zlatá Praha je společnost WIC Prague a.s., reg. č .: 07688580 se sídlem na nám. Curieových 43/5, 110 00 Praha 1, zapsaná u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 23995.